ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ENGLISH

Keratograph 5M

Τοπογραφία Κερατοειδούς Keratograph 5M

  • Υψηλή ανάλυση και επαναληψιμότητα
  • Ολοκληρωμένη λύση για την μελέτη της ξηροφθαλμίας
  • Απεικόνιση όλου του προσθίου ημιμορίου με δυνατότητα λήψης εικόνων και βίντεο
  • Ειδικό λογισμικό μέτρησης της διαμέτρου της κόρης σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού (προαιρετικά)
  • Ειδικό λογισμικό τοποθέτησης φακών επαφής με προσομοίωση φλουροσεΐνης
  • Δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο του ιατρείου ή της κλινικής (προαιρετικά)

 

Επιπλέον χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Τοπογραφία

Μορφές απεικόνισης

Οι διαφορετικές μορφές απεικόνισης βοηθούν στην συνολική εκτίμηση της κατάστασης του κερατοειδούς.

  • Η Overview απεικόνιση δείχνει χρωματικά πολύ γρήγορα τα διαφορετικά ύψη και ταυτόχρονα την γενική κατάσταση που βρίσκεται ο κερατοειδής.
  • Οι Zernike και Fourier αναλύσεις αναφέρονται στις ανωμαλίες που υπάρχουν στον κερατοειδή όπως κερατόκωνος με πολύ μεγάλη ακρίβεια.
  • Η σύγκριση μεταξύ διαφορετικών εξετάσεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την παρακολούθηση της εξέλιξης των μεταβολών στον κερατοειδή ή κάποιας ανωμαλίας. Επιπλέον απεικονίζονται οι αλλαγές της διαθλαστικής ισχύος του κερατοειδούς ή των αλλαγών που προήλθαν μετά από διαθλαστική επέμβαση ή τη χρήση ορθοκερατολογικών φακών επαφής.

Πρόγραμμα εξέτασης κερατόκωνου

Αναλύοντας την πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς, υπολογίζονται 8 διαφορετικοί δείκτες με τους οποίους ανιχνεύεται και κατηγοριοποιείται το επίπεδο του κερατόκωνου. Ακόμα μπορεί να απεικονιστούν οι εικόνες έως 4 διαφορετικές εξετάσεις για την παρακολούθηση της εξέλιξης.

Φακοί επαφής

Προγράμματα φακών επαφής

  • Προσαρμογή φακών επαφής

Το Keratograph 5M έχει τη δυνατότητα αναβάθμισης με ειδικά προγράμματα που βοηθούν τον γιατρό να επιλέξει τον σωστό φακό επαφής με τα καλύτερα αποτελέσματα και τη μεγαλύτερη άνεση για τον ασθενή. Το πρόγραμμα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα φακών επαφής από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ενώ πραγματοποιεί και προσομοίωση φλουροσεΐνης. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο χρόνος εξέτασης για τον κάθε ασθενή.

  • Πρόγραμμα Oximap (προαιρετικά)

Το πρόγραμμα Oximap χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν μαλακοί φακοί επαφής για να απεικονίσει χρωματικά το ποσοστό του οξυγόνου που μεταφέρεται στον κερατοειδή προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή.

  • Μέτρηση της διαμέτρου της κόρης (προαιρετικά)

Η επιλογή Pupillometry δίνει τη δυνατότητα μέτρησης της διαμέτρου της κόρης γρήγορα και εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Η επιλογή χρησιμοποιείται κατά την τοποθέτηση πολυεστιακών φακών επαφής καθώς και για τη μέτρηση της οπτικής ζώνης πριν την διαθλαστική επέμβαση ή την επέμβαση καταρράκτη.

Μελέτη της ξηροφθαλμίας

  • Λογισμικό JENVIS Pro Dry Eye

Το λογισμικό JENVIS Pro δίνει τη δυνατότητα γρήγορα και με πολύ απλό τρόπο να μελετηθεί ο βαθμός ξηροφθαλμίας σε κάθε ασθενή. Ανάλογα με την περίπτωση που εξετάζεται υπάρχουν 3 διαφορετικά πρωτόκολλα εξέτασης τα οποία μπορούν να διαφοροποιηθούν με βάση τις ανάγκες του γιατρού. Στο τέλος κάθε εξέτασης υπάρχουν τα συμπεράσματα και οι προτεινόμενες θεραπείες για τον ασθενή.

    1. Το Screening χρησιμοποιείται για την περίπτωση εξέτασης εάν ο ασθενής έχει συμπτώματα ξηροφθαλμίας.
    2. Το Individualized παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα με πλήθος διαφόρων απεικονίσεων για τους ασθενείς που έχουν συμπτώματα ξηροφθαλμίας.
    3. To Follow-up προορίζεται για τις περιπτώσεις όπου ο γιατρός παρακολουθεί την εξέλιξη των συμπτωμάτων σε ασθενείς με ξηροφθαλμία.
  • Μορφές απεικόνισης

TF-Scan: Μέτρηση του Break-Up time στο δακρυϊκό φιλμ μη επεμβατικά και χωρίς τη χρήση φλουροσεϊνης. Οι μετρήσεις απεικονίζονται με ειδικά γραφήματα.

Tear Meniscus Height: Μέτρηση της ποσότητας του δακρύου στο κάτω βλέφαρο με τη χρήση ειδικών εργαλείων.

Evaluating of Lipid Layer: Απεικόνιση της λιπιδικής στοιβάδας μέσω βίντεο όπου δίνεται η δυνατότητα παρατήρησης της μορφολογίας και του πάχους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Tear Film Dynamics: Μελέτη του ιξώδους στο δακρυϊκού φιλμ μέσω της αξιολόγησης της μορφολογίας και της κίνησης των σωματιδίων που υπάρχουν στο δάκρυ, με τη χρήση ειδικού φωτισμού.

Meibo-Scan: Απεικόνιση τυχόν δυσλειτουργιών που οφείλονται στους μεϊβομιανούς αδένες του άνω και κάτω βλεφάρου ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης έως 4 εικόνες και η αξιολόγηση του βαθμού δυσλειτουργίας τους.

R-Scan: Αξιολόγηση του βαθμού της ερυθρότητας στον επιπεφυκότα μέσω της ανίχνευσης των λεπτών αιμοφόρων αγγείων. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης της εικόνας με προηγούμενη εξέταση και η κατηγοριοποίηση του βαθμού ερυθρότητας με βάση εικόνες από διεθνή βιβλιογραφία.