You are reading Greek Language Go to English Language

Διαγνωστικά Όργανα

HEP

Οπτικό Πεδίο

Heidelberg Engineering

ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

 

HEP

 

 

 

 

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά:

 • Τακτική Διπλής Εξέτασης
 • Φόρμα προσδιορισμού με αναλαμπή (FDF) για την έγκαιρη διάγνωση
 • Πρότυπη Αυτοματοποιημένη περιμετρία (SAP) για τη μέτρια και προχωρημένη νόσο
 • Ανάλυση Δομής & Λειτουργίας με HRT
 • Συμβατότητα με υπάρχοντα πεδία Humphreyή Octopus
 • Βελτιωμένη Αναπαραγωγιμότητα για πιο αξιόπιστη εξέλιξη
 • Εύκολη ενσωμάτωση Δικτύου

 

Η Heidelberg Engineering GmbH προσφέρει μια προχωρημένη τεχνολογία περιμέτρου  – Το Περίμετρο Heidelberg (HEP). 

 

Το Περίμετρο Heidelberg (HEP) εκτελεί πρωτοποριακή λειτουργική εξέταση του οπτικού συστήματος. Όχι μόνο Πρότυπη Αυτοματοποιημένη περιμετρία (SAP), αλλά και μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ εξέταση πρώιμης ανίχνευσης – Τη Φόρμα προσδιορισμού με αναλαμπή (FDF; 1,2)

 

Το HEP είναι περίμετρο 2 σε 1! 

 

Τώρα έχετε το καλύτερο δύο κόσμων – είτε εξετάζετε για πάθηση ή αν παρακολουθείτε ασθενείς με γνωστή διάγνωση γλαυκώματος. Το HEP πληροί όλες τις «τελευταίας τεχνολογίας» απαιτήσεις για στατική περιμετρία σε ένα συμπαγή σχεδιασμό που εξοικονομεί χώρο.

 

Συνδεσιμότητα

Το λογισμικό The Heidelberg Eye Explorer (HEYEX) παρέχει ευέλικτες λύσεις από ένα ιδιωτικό ιατρείο έως και ένα μεγάλο περιβάλλον κλινικής. Η ενσωματωμένη βάση δεδομένων των ασθενών διευκολύνει την αποθήκευση και τη διαχείριση των αρχείων εικόνας από όλες τις υπάρχουσες συσκευές της Heidelberg Engineering όπως SPECTRALIS, HRT και HEP. Το λογισμικό προβολής δικτύου επιτρέπει την εύκολη και αξιόπιστη πρόσβαση σε αρχεία εικόνας ασθενή στους περισσότερους υπολογιστές δικτύου, που υποστηρίζουν συνεχή ιατρική διαβούλευση και διάγνωση.

 

Περιμετρία για προσδιορισμό σταδίου

Οι οπτικές εξετάσεις πεδίου παραμένουν το κύριο διαγνωστικό εργαλείο για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την οπτική λειτουργία του ασθενούς, την ποιότητα της όρασης και της ποιότητας ζωής του. Η λειτουργική εξέταση υποστηρίζει τους κλινικούς ιατρούς στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου, τη σταδιοποίηση της νόσου ή την ανάλυση των τάσεων στο προοδευτικό γλαύκωμα. Η 2-σε-1 περιμετρία με HEP προσφέρει την πιο κατάλληλη εξέταση για κάθε στάδιο της νόσου. Σας επιτρέπει να προσφέρετε το σωστό ερέθισμα για τον ασθενή στο κατάλληλο στάδιο της νόσου.

 

Περιμετρία με Φόρμα προσδιορισμού με αναλαμπή 

Το ερέθισμα FDF ή Contour "Edge" Illusion έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο για την ανίχνευση της απώλειας οπτικών πεδίων σε ασθενείς με πρώιμο γλαύκωμα3. Ένα 5 μοιρών κυκλικό ερέθισμα που έχει δημιουργηθεί από μια αντιστροφή φάσης των μαύρων και λευκών κουκκίδων που τρεμοπαίζουν στην αντι-φάση προς τις τελείες του φόντου. Η αναλαμπή δημιουργεί ένα ψευδές περίγραμμα που ο ασθενής αντιλαμβάνεται ως ένα γκρίζο μπάλωμα ή κύκλο στη φωτεινό φόντο4. Η FDF περιμετρία έχει αποδειχθεί ότι συσχετίζεται με τις διαρθρωτικές ανωμαλίες που εντοπίστηκαν από την HRT ή SPECTRALIS ® OCT 5, 6.

 

Πρότυπη Αυτοματοποιημένη Περιμετρία

Η Πρότυπη Αυτοματοποιημένη περιμετρία (SAP) ή περιμετρία «λευκό-σε-λευκό» είναι η πλέον κατάλληλη για τους ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή εξέλιξη της νόσου και έτσι προσφέρει συνεχιζόμενη φροντίδα. Το σύστημα HEP με μόνιτορ προσφέρει πλήρες φάσμα περιμετρίας και έχει αποδειχθεί ότι παρέχει ισοδύναμα αποτελέσματα με ένα περίμετρο τύπου προβολέα 7, 8. Η HEP προσφέρει μια μοναδική W / W περιμετρία χρησιμοποιώντας ένα Goldmann στόχο μέγεθος III για το εύρος dB 40 - 16 dB. Από τα 15 dB έως 0 dB, το μέγεθος του ερεθίσματος αυξάνεται σύμφωνα με την εξίσωση Goldmann και δίνει αντιληπτικά ισοδύναμα 9. Αυτή η μοναδική προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα Πρότυπης Αυτοματοποιημένης Περιμετρίας πλήρους φάσματος και διασφαλίζει καλά χαρακτηριστικά εξέτασης-επανεξέτασης.

 

Πρότυπες Εξετάσεις 

Το HEP είναι ένα περίμετρο με οθόνη (μόνιτορ) που σχεδιάστηκε για εξέταση κεντρικής και περιφερειακής όρασης. Προσφέρει Προσφέρει μια πλήρη σειρά τυποποιημένων δοκιμών για το κεντρικό οπτικό πεδίο 10 °, 24 ° και 30 °, όπως επίσης και μια επέκταση προς την περιφέρεια μέχρι και 60 ° (100 βαθμοί). 

 

Τακτικές

ΤοΗΕΡχρησιμοποιείτρίαδιαφορετικάείδητακτικώνμεΑλγόριθμουςASTA (Adaptive Staircase Thresholding Algorithm) καικαλύπτειέναευρύφάσμαεφαρμογών

 

Ο αλγόριθμος ASTA Standard για βασικές εξετάσεις χρησιμοποιεί μια κλιμακωτή προσέγγιση 4-2-2  καθώς και  τις γειτονικές πληροφορίες στόχων δοκιμής και μια γρήγορη μεθοδολογία λήξης για να μειώσει το χρόνο εξέτασης.

 

ΜΟΝΑΔΙΚΑ:
Το ASTAFollow-Up μειώνει περαιτέρω το χρόνο εξέτασης κατά τη διάρκεια επαναληπτικών εξετάσεων. Τα αποτελέσματα των προηγούμενων εξετάσεων χρησιμοποιούνται για να σπείρουν κάθε θέση του πεδίου. Οι χρονικές μειώσεις εξέτασης συνεπάγονται μια μικρή διάρκεια 3 λεπτών και επιτυγχάνονται διατηρώντας την ίδια ακρίβεια στην εξέταση. 

 

Το ASTAFast είναι ένα μικρής διάρκειας πρωτόκολλο εξέτασης που προτείνεται για ασθενείς σε «φυσιολογικά όρια» ή για εκείνους που έχουν προηγουμένως εμφανίσει ασυνήθιστα επίπεδα κούρασης. Οι αξίες εκκίνησηςβασίζονται σε φυσιολογικές αξίες βάσει ηλικίας. 

 

Το HEP επίσης προσφέρει μη χρονοβόρες διαγνωστικές εξετάσεις. Η διαδικασία διάγνωσης εξισορροπεί την ανάγκη για γρήγορη προσέγγιση του οπτικού πεδίου με την ανάγκη για αρκετή ακρίβεια.

 

Επιλέξτε την μορφή αναφοράς που προτιμάτε: Είτε OS-OD ή OD-OS ή την αναφορά OU σε «κατακόρυφο» ή «οριζόντιο» προσανατολισμό. 

 


Ενσωμάτωση συνάρτησης δομής

Η ενσωμάτωση των οργάνων της HeidelbergEngineeringμέσω της συνδετικής πλατφόρμας λογισμικού HEYEXεπιτρέπει την συνδυασμένη ανάλυση δομικής βλάβης της κεφαλής του οπτικού νεύρου (ONH) ή του στρώματος ινών νεύρων αμφιβληστροειδούς (RNFL) και των ανωμαλιών του οπτικού πεδίου. Δεδομένα από το HRTή το SPECTRALISOCTμπορούν να συνδεθούν με τα αποτελέσματα οπτικού πεδίου του HEPγια την επίτευξη τελικής διάγνωσης γλαυκώματος πιο εύκολα.

 • Όλες οι σχετικές πληροφορίες σε μια αναφορά
 • Αυτοματοποιημένη δημιουργία HEYEX
 • Βέλτιστη διαχείριση χρόνου και ασθενούς  
 • Διευκόλυνση εκπαίδευσης ασθενούς 

 

1 Rogers-Ramachandran D. et al.; Vision Research 1998;38:71-77.
2 Flanagan JG. et al.; Perimetry Update 1994/1995; 405-409.
3 Fingeret M. et al.; ARVO 2010; Program/Poster: 5509/A564.
4 Quaid P. et al.; Vision Research 2005;45:1075-1084.
5 Butty Z. et al.; ARVO 2011; Program/Poster: 4145/A598.
6 Ho Y.-H. et al.; ARVO 2011; Program/Poster: 5076/A56.
7 Goren D. et al.; ARVO 2010; Program/Poster: 4335.
8 Ferreras A. et al.; ARVO 2011; Program/Poster: 5524/A325.
9 Anderson D.R. and Patella V.M.; Automated Static Perimetry. 2nd Edition (1999). Mosby. pp 26-27